De dood is niet het einde?

© Creative Commons

Start do 17 februari '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle tarieven

Waar Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Hoe kan een nieuwe benadering ontstaan van stervensbegeleiding maar ook rouwen? Hoe kunnen wij ons zelf het best voorbereiden op onze eigen dood of hoe gaan we zelf om met verlies van een dierbare?

Steeds meer mensen kijken vandaag met nieuwe ogen naar de dood: via wetenschappelijk onderzoek, bijna-dood-ervaringen,...

Ook oude culturen en wereldgodsdiensten reiken ons manieren aan om met de dood om te gaan. Is de dood niet het definitieve einde maar eerder een nieuwe geboorte in een andere dimensie? Misschien is de muur tussen leven en dood wel minder hoog dan we dachten.

Kan wetenschap of traditie ons hier meer over vertellen ?

Vanuit eigen ervaringen en meer dan twintig jaar onderzoekswerk binnen het Timotheus project belicht Philippe Vandevorst zijn visie op het leven en de dood. Hij vertelt hoe mensen in andere culturen in voeling komen met deze ‘andere’ dimensie en vooral hoe het laatste wetenschappelijk onderzoek in de US ons kan leren op een nieuwe manier naar de dood te kijken.

Inspiratie genoeg om te leren hoe we op een andere manier met stervenden en rouwenden in onze samenleving kunnen omgaan. Hoe kan vanuit deze visie een nieuwe benadering ontstaan van stervensbegeleiding maar ook rouwen? Hoe kunnen wij ons zelf het best voorbereiden op onze eigen dood of hoe gaan we zelf om met verlies van een dierbare? We staan stil bij deze cruciale vragen.

Praktisch

Philippe Vandevorst is al meer dan 30 jaar intens met dit thema bezig. Hij begeleidt in het Antwerpse al vele jaren 4 palliatieve teams en is rond dit thema docent aan de Karel de Grote Hogeschool. Hij mocht zelf heel intens familieleden en vrienden begeleiden tot over de dood heen.

Voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist

Sessies

 • do 17 februari '22
  19:30 - 21:30
  Het Perron - Vergaderlokaal 3

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • UiTPAS kansentarief
  € 2,2

Begeleiding

Philippe Vandevorst

Philippe Vandevorst (°1951) heeft van “intuïtie” een levenshouding en een vak gemaakt. Na zijn…
Meer over Philippe Vandevorst

In samenwerking met