De auto in de Westhoek

© Freepik

Is er een alternatief?

Start dinsdag 14 september 2021
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 10 euro
Alle tarieven

Waar Auditorium Auris
Ter Waarde 1
8900 Ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De auto overheerst nog steeds in de Westhoek, maar dat moet anders. Dirk Lauwers reikt ons handvaten voor duurzamere mobiliteit.

De Westhoek werkt dit jaar voor het eerst aan een mobiliteitsplan. Een uitdaging van formaat want het openbaar vervoer is er minimaal en de fiets komt weinig van stal voor het woon-werk verkeer. De auto overheerst bij het verplaatsen. De toenemende, goedkope automobiliteit was een hefboom voor de ontwikkeling van de streek. Overal kan gewoond worden en tegelijkertijd kan werken, recreëren en inkopen doen op streekniveau en in de omringende grotere steden. De Westhoek werd door de auto eveneens de toeristische groene regio van Vlaanderen. Dit mobiliteitsmodel staat vandaag onder druk.

We voelen dat het zo niet verder kan. Kijk naar de ochtend- en avondspits bij de steden. Lijst de nadelen van de auto eens op: de CO2-uitstoot, de vervuiling, het lawaai, de ruimte-inname, de files en de afhankelijkheid van de olieproducenten. De leefbaarheid van steden en dorpen staat daardoor onder druk. De streek wordt recreatief minder aantrekkelijk.

Hoe moet het anders? Dirk Lauwers reikt ons handvaten voor duurzamere mobiliteit: betaalbaar voor iedereen , efficiënt, gezond en vriendelijk voor het milieu.


Philip Konings (Dienst Mobiliteit, Provincie West-Vlaanderen) modereert deze avond.

Praktisch

Bekijk hier alle Corona-maatregelen en wat we ook van jou verwachten:
https://avansa-ow.be/coronamaatregelen

Sessies

 • dinsdag 14 september 2021
  20:00 - 22:00
  Auditorium Auris - Aurisgebouw

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  10 euro
 • UiTPAS kansentarief
  2 euro

Begeleiding

Dirk Lauwers

Meer over Dirk Lauwers

In samenwerking met

 • Stad Ieper
 • Fietsersbond Zuidelijke Westhoek