Commandobunker Kemmel

© wikipedia

Speuren naar erfgoed

Start do 14 oktober '21
14:00 - 15:45

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 7
Alle tarieven

Waar Commandobunker
Lettingstraat 64
8956 Kemmel

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bezoek de commandobunker en de tentoonstelling 'De Berlijnse Muur: symbool van de Koude Oorlog'.

De Tweede Wereldoorlog is nog maar pas voorbij of er borrelt al een nieuw potentieel conflict op: de Koude Oorlog. De strijd tussen het Westen en Rusland brengt een massale wapenwedloop op gang. Intimidatie is het streefdoel, de atoombom het ultieme wapen. In 1953 wordt er in de flank van de Kemmelberg een ondergrondse bunker gebouwd.


Gids Patrick Boone leidt je rond in deze, toen ultra geheime plek, die bedoeld was als commandopost van een internationaal luchtverdedigingssysteem. Die functie heeft het echter nooit bekleed. Begin jaren zestig besluit het opperbevel van de Belgische Strijdkrachten de bunker in te richten als commandopost in geval van oefening, crisis of conflict.


Na het bezoek aan de bunker bekijk je samen met de gids de tentoonstelling ‘De Berlijnse Muur: symbool van de Koude Oorlog’. Ongeveer 30 jaar geleden viel - geheel onverwacht - de Berlijnse Muur op een vreedzame manier. De tentoonstelling met uniek Oost- en West-Duits beeldmateriaal schetst de geschiedenis van de Muur: zijn context, bouw en ondergang en het alledaagse leven aan beide kanten.

Praktisch

Bezoek de commandobunker en de tentoonstelling 'De Berlijnse Muur: symbool van de Koude Oorlog'.

Sessies

  • do 14 oktober '21
    14:00 - 15:45
    Commandobunker - Default

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 7

Begeleiding

Patrick Boone

Meer over Patrick Boone

In samenwerking met