Briefgeluk

© Creative commons

Klein geluk in de brievenbus

Start ma 13 februari '23
8:00 - 10:22

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Thuis
van thuis uit
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Deze activiteiten kunnen jou ook interesseren.

In een tijd van mails en smsjes worden we overspoeld door meldingen, bliepjes en pings. Communicatie is een pingpongspel van lezen en reageren geworden. Vluchtig, snel en vaak tussen de bedrijven door, maar het kan ook trager en echter. Briefgeluk nodigt je uit om de tijd en een blad papier te nemen. Je krijgt een naam en adres van een nobele onbekende en via brieven inspireren jullie elkaar over de kleine gelukjes in het leven.

Kun je nog herinneren hoe je vroeger nieuw briefpapier ging kopen? Of het kaartenrek rondjes liet tollen op zoek naar die ene perfecte wenskaart? Je pen die een tijdje boven het papier zweefde op zoek naar de juiste woorden. Of de kramp in je hand wanneer je schrijfspieren pijnlijk protesteren bij de woordenstroom.


Ken je het geluksgevoel van een kleurrijke enveloppe in de brievenbus vinden? Een klein cadeautje dat speciaal aan jou is gericht? Iemand nam tijd en moeite om die bij jou op de mat te krijgen, en dat voel je.


In Briefgeluk maak je tijd om contact te leggen via de post. Wanneer je je inschrijft ontvang je een naam en een adres. Met pen en papier wisselen jullie uit over het kleine geluk in jullie leven. Zo trek je traag maar stevig een lijntje naar iemand anders. Een lijntje van papier, inkt en postzegels.


Briefgeluk is in de eerste plaats een rustmoment voor jezelf. Je neemt de tijd om stil te vallen en na te denken. Wat je schrijft is een soort dagboek, waarbij iemand luistert en reageert. Creatievelingen kunnen nog een stap verder gaan en de brief veranderen in een kunstwerk met stickers, decoratieve tape of hand lettering.

Al schrijvende maak je ook verbinding. Met elke brief die verstuurd wordt of op de mat ploft, leer je meer over elkaar. En net die verbinding zorgt voor inspiratie. Waar ziet de ander klein geluk in? Waar schuilt mijn klein geluk en wat doet het met me om dit op te merken en op te schrijven?


Beeld je eens in. De brievenbus kleppert en je hoort een zacht plofje. Tussen de rekeningen en reclamefolders blinkt een enveloppe waarop jouw naam geschreven is. Je nestelt je met een heerlijke kop koffie in de zetel, vouwt de velletjes papier open en laat de woorden op je inwerken. Als dat geen klein geluk is.

Praktisch

Schrijf je voor 23 januari 2023 in. Half februari ontvang je het adres van jouw brievenpartner. Tussen februari en mei verstuur en ontvang je vier brieven. Je ontvangt in die periode van Avansa telkens een kaartje met mogelijke onderwerpen waarover je kan schrijven, als inspiratie en reminder dat het tijd is om weer in je pen te klimmen.

Sessies

 • ma 13 februari '23
  8:00 - 10:22
  Thuis - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

Prijs

 • Voordeeltarief
  € 0
 • Standaardprijs
  € 0

Begeleiding

Caroline Deknudt

EDUCATIEF MEDEWERKERIk ben nieuwsgierig naar wat mensen verbindt en doet groeien. Echt contact…
Meer over Caroline Deknudt