Berichten uit transitland

© uitgeverij vrijdag

Vluchtelingen in Belgie

Start di 31 mei '22
19:00 - 20:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 7
Alle tarieven

Waar Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ann Lamon luisterde naar de verhalen van vluchtingen. De gruwelen van IS, mensensmokkel en de repressieve houding van de EU lieten ernstige trauma’s na. Het is een verhaal over de rauwe realiteit van de invloed van mensensmokkelaars, overheidsinstellingen, burger-vrijwilligers en de bewoners.

Zomer 2015. De asielcrisis breekt los. Vluchtelingen belanden na een lange voettocht in onze regio. In het stadspark nabij de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel ontstaat een groot tentenkamp. In het noorden van Frankrijk barsten geïmproviseerde kampen uit hun voegen. Ann Lamon sluit zich aan bij een hulpkonvooi dat goederen brengt naar de jungle in Calais. De leefomstandigheden zijn er precair. Toch zijn heel wat mensen vastberaden om van hieruit naar het Verenigd Koninkrijk door te reizen. De situatie loopt snel uit de hand. De winter doet haar intrede en officiële hulp blijft uit. Het komt tot een opmerkelijke ontmoeting tussen Ann en de vrouwen op de vlucht.

Ann luisterde naar hun verhalen: de gruwelen van IS, mensensmokkel en de repressieve houding van de EU lieten ernstige trauma’s na. Ze vertelt ons over de rauwe realiteit van de invloed van mensensmokkelaars, overheidsinstellingen, burger-vrijwilligers en de bewoners.

Sessies

 • di 31 mei '22
  19:00 - 20:30
  Het Perron - Vergaderlokaal A

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 7
 • Voordeeltarief
  € 5,25
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,4

Begeleiding

In samenwerking met