Angst en geluk zijn tweelingszusjes

© Pixabay

Start do 24 februari '22
19:00 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Wervik
Sint-Pol 3
8940 Wervik

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Waarom zijn we zo angstig? En hoe komt het dat de media ons in onze kwetsbaarheid voortdurend kan manipuleren? Als angst en geluk tweelingzusjes zijn, dan moeten we ze toch met elkaar kunnen verzoenen?

Paniek: het coronavirus grijpt om zich heen. Paniek: we worden overspoeld door de Islam. Paniek: de Brexit zal ons de das omdoen. Paniek: de aarde warmt zo snel op dat leven voor onze kinderen onmogelijk wordt. Dagelijks worden we overspoeld door berichten die onze paniek aanwakkeren. Er lijkt geen ontkomen aan.

Die paniek maakt het onmogelijk om aangenaam en gelukkig te leven. Maar waarom zijn we zo angstig? En hoe komt het dat de media ons in onze kwetsbaarheid voortdurend kan manipuleren? We willen niet angstig zijn. Een mens streeft naar geluk. Maar was is dat dan, geluk? En ben ik de enige die ongelukkig is? Want alle anderen lijken zo gelukkig.

Als angst en geluk tweelingzusjes zijn, zoals Herman de Coninck zo mooi omschreef, dan moeten we ze toch met elkaar kunnen verzoenen?

Praktisch

Willie van Peer is hoogleraar Literatuurwetenschap en Interculturele Hermeneutiek aan de universiteit van München. Zijn onderzoek richt zich op de nauwe samenhang tussen taal, verhalen, mythen en culturen vanuit vergelijkend perspectief.

Sessies

 • do 24 februari '22
  19:00 - 21:00
  Bibliotheek Wervik - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 10
 • UiTPAS kansentarief
  € 2

Begeleiding

Willie Van Peer

Willie van Peer studeerde Germaanse Filologie in Leuven en doctoreerde in de Linguïstiek aan…
Meer over Willie Van Peer

In samenwerking met