Als afval grondstof wordt

© creative commons

Faits d'Hiver

Start zo 12 februari '23
9:30 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Kortemark
Brouwersplein 3
8610 Kortemark

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Recyclage is meer dan milieubewust gedrag. Het is de sleutel tot een duurzame economie en een rechtvaardige samenleving waarin het sluiten van de kringlopen de enige oplossing is voor een leefbare wereld voor iedereen. In tegenstelling tot wat velen misschien denken is België een van de beste leerlingen van de klas als het op recyclage aankomt. Samen zijn we op weg van een wegwerpmaatschappij naar een kringloopwereld. Over cradle-to-cradle, klimaatverandering, duurzaam ondernemen en de plaats van de individuele consument in een globale ecologie.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats binnen de reeks 'Faits d'Hiver'. Tijdens de donkere wintermaanden komen we elke tweede zondag van de maand samen. De uitgenodigde sprekers behandelen een maatschappelijk actueel onderwerp, gekoppeld aan een nagesprek. Zo voorzien we jullie van stof tot nadenken, tot de lente terug in het land is.

Voor de start van de lezing geniet je van een uitgebreid, lokaal, fair trade ontbijt, klaargemaakt door ‘De Stoasje’. In de pauze wordt soep voorzien. Met honger zal je bij ons niet van tafel gaan. Tickets via https://webshop.kortemark.be of 051 56 61 08

Sessies

 • zo 12 februari '23
  9:30 - 12:00
  Bibliotheek Kortemark - Zaal niet nader gespecificeerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Kortemark Brouwersplein 3
  8610 Kortemark Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8

Begeleiding

Geerdt Magiels

Meer over Geerdt Magiels

In samenwerking met

 • Cultuurdienst Kortemark
 • De Stoasje - Stationshub Kortemark
 • Bibliotheek Kortemark